Pagini

marți, 6 septembrie 2011

Pasi mici catre o schimbare mare



Cand decidem ca este timpul pentru schimbari majore in vietile noastre, este intelept sa usuram procesul, incepand cu ceva marunt. Schimbarile mici ne permit sa capatam o noua obisnuinta si o fac apoi parte permanenta a vietii noastre, in timp ce schimbarile bruste ne pot da un sentiment de esec care face dificila mai apoi inaintarea si este foarte probabil ca noi sa ne intoarcem la vechile cai. Chiar daca am parcurs acel traseu si ne aflam in fata alegerii de a o lua de la inceput, putem decide sa o luam mai usor de data aceasta si sa mergem inainte. 

Uneori tintele pe care ni le propunem sunt simpli indicatori ai nevoii de schimbare si sunt utile in a ne determina sa ne miscam in directia buna. Insa este posibil ca odata ce am incercat ceea ce parea atat de potrivit, sa descoperim ca nu ni se potriveste de fapt sau nu ne face sa ne simtim asa cum am sperat. A porni la drum in ritm mai lent ne ofera sansa de a privi in jur si de a lua in considerare si alte optiuni, pe masura ce invatam si crestem. Avem timp sa examinam valorile subiacente ale dorintei de schimbare si sa gasim moduri de a manifesta acele sentimente, indiferent daca arata sau nu ca si telul nostru initial. A inainta cu pasi mici ne lasa timp sa ne adaptam si sa pasim in siguranta pe noua noastra carare. 

Viata nu ne permite intotdeauna anticiparea sau pregatirea pentru o schimbare majora si ne putem simti coplesiti de ceea ce se afla in fata noastra. Daca optam sa lucram pe un singur obiectiv odata, ne vom concentra atentia pe ceva mai usor de manuit si probabil vom constata ca am realizat ceva. A forta schimbarile este, in esenta, un semn ca nu avem incredere in intelepciunea universului. Este preferabil sa ne ascultam ghidul interior si sa facem schimbarile in ritmul care este potrivit pentru noi, asigurandu-ne ca facem asta in aliniere cu ritmul universului. 

Traducere: Elena Bucur 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

*