Scriu acest articol cam dur, dar din păcate adevărat, pentu că ani de zile mi-am bătut joc de viața mea, ani de zile am făcut toate alegerile proaste pe care un om ar fi putut să le facă și rezultatele au fost cele așteptate. Nu vreau să văd pe nimeni atât de jos precum eram eu acum 4-5 ani, din acest motiv scriu următoarele moduri prin care să-ți bați joc de viața ta în speranța că o să iei deciziile corecte și să eviți aceste lucruri.
1. Să nu citești cărți
și să te bazezi pe filme, televizor sau povestitori să-ți spună ce și cum să faci. Dacă nu citești, din start ți-ai distrus viața, pentru că nu o să fii niciodată expus la idei mult mai interesante decât ideile din mintea ta. Tot timpul o să rămâi la același nivel și o să te complaci cu o viață pe care nu cred că ți-o dorești.
2. Să dai vina pe alte forțe exterioare
și să nu îți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale. Să te transformi într-o victimă, pentru că este mult mai ușor să spui că te-ai născut într-o familie săracă (dai vina pe circumstanţe) și că de asta nu ai acces la bogăție, în loc să spui că e vina ta pentru că ai făcut alegerile proaste și de acum înainte o să faci toate alegerile corecte pentru a ajunge în vârf!
3. Să crezi în noroc
și tot timpul să cauți căi prin care să “dai un tun” adică să obții beneficiile imeditate, să joci la loterie, să participi la tombole pentru a câștiga o mașină pe care și așa nu ți-o permiți sau să arăți cu degetul spre cei bogați și să spui “au avut noroc, eu n-am.”
4. Să pleci capul și să te dai bătut
Să spui, pur și simplu: gata. Decid să-mi petrec viața așa cum este cel mai ușor, decid să nu ies din normal, decid să rămân în zona mea de confort, decid să mor zi de zi câte puțin pentru visul unei alte persoane și să renunț la visul meu.
5. Să nu investești în tine
Și aici nu mă refer la haine sau alte lucruri de fațadă care spun despre tine că ești bogat, deși cel mai probabil nu ești. Pentru că sunt două tipuri de persoane: cele care vor să fie bogate și cele care vor să pară bogate. Investind în tine, în intelectul tău, în dezvoltarea ta personală, crești. Și crescând obții rezultate și mai bune. Este simplu, dar este mult mai ușor să-ți cumperi un tricou pe care nu ți-l permiți și o mașină în rate. Pentru că inteligența nu se vede când mergi pe stradă, dar o maşină model 2014 se vede.
6. Să-ți faci un credit pentru consum
Pentru ca astfel să te obligi să muncești într-un singur loc pentru a cumpăra ceva ce nu-ți permiteai. Și, crede-mă, nu ai nevoie de o mașină de 20.000 euro, nu ai nevoie de o casă de 60.000. Există și alte soluții. Mult mai ieftine.
7. Să rămâi într-un anturaj de oameni care nu fac nimic cu viața lor
Și astfel, și tu, să nu faci nimic cu viața ta. Pentru că anturajul îți modelează gândurile, gândurile îți modelează acțiunile și acțiunile îți construiesc rezultatele. Simplu?
8. Să alegi tot timpul calea ușoară în viața
Să alegi să mănânci nesănătos pentru că se simte așa de bine să bagi în tine un meniu big mac, să lucrezi într-un loc pe care-l urăști doar pentru că e mai ușor decât să cauți un loc pe care-l iubești sau să creezi unul, să alegi relațiile cu oameni care se plâng tot timpul în loc să-ți extinzi cercul social și să atragi în viața ta oameni de calitate. Ce e drept, e prea mult de muncă, așa că mai bine alege calea ușoră.
9. Să crezi că oamenii care au ajuns foarte sus sunt hoți, curve sau au avut moșteniri
Asta pe scurt se traduce în limited beliefs, adică credințe care te limitează. Nu toate femeile care sunt pe o poziție înaltă sunt curve și s-au culcat cu șefii. Nu toți cei care au foarte multă bunăstare sunt hoți. A fi bogat, frumos și sănătos nu este un păcat, este un serviciu pe care-l faci ție, societății și tuturor celor care te încojoară. Literalmentele lumea o să fie mai bună dacă tu ești din ce în ce mai bogat.
10. Să încerci să te păcălești
Și să citești aceste 10 idei și să-ți spui: nu fac nici o greșeală din cele de mai sus, în plus de asta ce știe Cristi, las că știu eu mai bine. Apoi să faci toate greșelile de mai sus și peste 20 de ani când o să realizezi, că este mai bine să previi, decât să tratezi.
Ești liber să nu citești, să dai vina pe exterior și să nu-ți asumi responsabilitatea, să crezi în noroc, să nu investești deloc în tine, să-ți faci un credit pentru a arăta cât de bogat – nu ești – de fapt, să rămâi toată viața în același anturaj, să alegi tot timpul calea ușoară, să crezi că a fi bogat este un păcat și trebuie să fii hoț, curvă sau foarte norocos și să te păcălești constant.
Ești liber să alegi, dar nu ești liber de consecințele alegerilor tale.
de Cristi Stefan
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
*