Stim să ne rugăm?
"Dumnezeu aude și răspunde la rugăciune. Una dintre binecuvântările de credință în Dumnezeu este asigurarea că Dumnezeu aude și răspunde la rugăciune, dar uneori, nu reușim să experimentăm şi siguranţa răspunsului. Ar putea fi faptul că nu avem nici o așteptare reală sau neîncrederea că Dumnezeu aude sau răspunde la rugăciune?! Poate că unii se identifică cu omul care asociază rugăciunea unui joc de noroc - joc, dacă nu câştig, oricum n-am pierdut mare lucru!
Poate ar trebui să ne punem întrebarea: "De ce mă rog?" Este un fel de hobby, o activitate opțională sau ar trebui să fie un ingredient important al vieții noastre de zi cu zi? Este convingerea mea că am fost creat de Dumnezeu pentru a fi parte din El. Noi nu știm întotdeauna ce este viaţa, cum am putea şti ce este Dumnezeu ? O persoană care nu se roagă niciodată nu poate ști multe despre Dumnezeu. Numai persoana care se roagă îl poate cunoaște pe Dumnezeu. Acesta este cel mai puternic motiv pentru a se ruga.
"Pe cine am în cer afară de Tine? Dumnezeu este puterea inimii mele și partea mea pentru totdeauna."
Conceptul de Dumnezeu influenţează foarte mult înțelegerea noastră despre rugăciune. Dr. William Parker scrie despre un băiețel care şedea pe podea și desena pe hârtie. Băiatul părea să fie atât de implicat în munca sa, încât mama lui a întrebat: "Ce desenezi?" Baieţelul a răspuns, "Îl desenez pe Dumnezeu." Ea a răspuns: "Dar fiule, nimeni nu știe cum arată Dumnezeu." Băiețelul a continuat să deseneze şi cu încredere a răspuns, "Ei bine, vor ști cum arată Dumnezeu când voi termina"
Fie că ne dăm seama sau nu, fiecare dintre noi are propria imagine a ceea ce Dumnezeu este, văzut cu ochii minţii sale. Potrivit imaginii noastre despre Dumnezeu, gândim, simțim, acționăm, trăim și ne rugăm. Oamenii ÎL văd pe Dumnezeu în multe moduri:: "Nu există", "Departe", "Acolo, sus", "În bisericî", "La altar", "În Biblie", " Mai aproape decât respiraţia " sau " Pretutindeni ".
Dacă Dumnezeu este "nu există", atunci ne pierdem timpul luând în considerare rugăciunea. Dacă Dumnezeu este "departe", cât de tare trebuie să ne rugăm pentru a obține atenția lui Dumnezeu? Dacă Dumnezeu este "acolo sus", cât de mari trebuie să fie aripile pentru a zbura la El? Dacă Dumnezeu este doar "în biserică", înseamnă că suntem aproape de el doar atunci când mergem la biserică? Dacă Dumnezeu e "în Biblie", trebuie să avem o Biblie cu noi în orice moment, în scopul de a fi aproape de Dumnezeu? Dacă Dumnezeu este "mai aproape decât respiraţia" şi "peste tot", atunci putem începe sa comunicăm cu El oriunde ne-am afla. Iisus Hristos ne spune -"Împărăția lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru."
Fiecare dintre noi avem nevoie să comunicăm cu Dumnezeu, în scopul de a ajunge la potenţialul maxim al fiinţei noastre. De ce s-a rugat Iisus? Pentru că atunci când a avut nevoie, nu-L putea întâlni în niciun alt mod. De ce s-au rugat ucenicii? Pentru același motiv. Fiind martorii vieții şi rugilor lui Iisus, şi-au dat seama că nevoile cele mai profunde ale vieții lor, nu ar putea fi exprimate în niciun alt mod. Prin rugăciune, că golul din viața lor a fost umplut, credința întărită și speranța lor reînnoită. Prin rugăciune, ei au putut să ajungă la potențialul lor maxim, ca şi ființe umane.
Există situații în care nu simțim prezența lui Dumnezeu. Sau, simţim că Dumnezeu ne-a părăsit. Ce ne facem atunci? În timpul acelor momente în care nu simt prezența lui Dumnezeu, rugăciunea mea sună astfel: "Doamne, chiar daca eu nu Te simt aproape de mine, în acest moment greu al vieţii mele, eu ştiu şi cred că Tu eşti lângă mine şi că tot ceea ce mi se întâmplă, se întâmplă dintr-un motiv care depăşeşte înţelegerea mea."
Există oameni care simt nevoia să se roage, dar nu o fac din diverse motive. Puteţi învăţa tehnicile de a juca tenis prin studierea unei cărţi despre tenis, dar niciodată nu veţi învăța să jucaţi până când nu veţi lua o minge şi o rachetă şi veţi coborî pe teren să faceţi o încercare.
Rugăciunea poate fi în cuvinte, gânduri sau imagini. Rugăciunea poate exprima sentimentul de inspirație, devotament și afirmare. Rugăciunile noastre sunt de comunicare cu Dumnezeu, dar, de asemenea, rugăciunile sunt strâns asociate cu autosugestia. Experimentele Dr. Byrd arată că rugăciunea are elemente care trec dincolo de autosugestie. Rugăciunile pentru vindecare pot crea o atitudine pozitivă caz în care vindecarea are loc mult mai facil. Acest lucru este valabil indiferent dacă rugăciunea este pentru tine sau pentru alții. O rugăciune pe care eu o spun adesea, chiar în timp ce conduc este următoarea :"dragostea Lui Dumnezeu, bucuria, pacea, sănătatea se simt în corpul meu, mintea și spiritul meu."
Un alt element al rugăciunii eficiente este să te rogi cu convingerea că răspunsul este deja acolo, înainte de a vedea chiar dovezi. Mulțumeşte pentru răspuns, înainte de a-l fi experimentat. Eu ştiu, fără îndoială, că Dumnezeu a răspuns la rugăciunile mele. Rugați-vă ca și cum aţi vorbi cu cineva foarte apropiat. Răspunsul Lui Dumnezeu nu poate întotdeauna veni în modul în care v-ați așteptat, dar va veni. Mintea este veriga de legătură între Dumnezeu și individ. Rugăciunea trebuie să aibă un element de gândire creativă.
Emerson spunea:
"Rugăciunea este contemplarea faptelor de viață din cel mai înalt punct de vedere."
Rugăciunea nu ne poate ajuta viaţa dacă nu ne ajută să ne schimbăm sau controlăm gândurile. Schimbați-vă gândurile și vă schimbați experiența de viaţă.
Orientări pentru rugăciune:
1. Recunoaște un Dumnezeu al dragostei și meditează asupra iubirii Lui Dumnezeu și a relației tale cu El.
2. Înțelegeți că Dumnezeu dorește vindecarea, integritatea și viața din belșug pentru fiecare persoană.
3. Eliberați-vă de orice aspecte negative ale vieţii: insecuritate, incompetenţă, furie, vină, frică, ură, etc
4. Încearcă să te rogi şi de-a lungul zilei, prin gânduri pozitive, gânduri sănătoase, hrănitoare şi imagini care sunt în conformitate cu iubirea lui Dumnezeu.
5. Atunci când te rogi, este important să crezi că şi primeşti ajutor. Acţionează ca şi cum l-ai primit.
6. În rugăciune, recunoaşte-i pe ceilalţi la fel ca şi tine, în acelaşi cerc al iubirii Lui Dumnezeu, roagă-te pentru bunăstarea lor.
7. Petrece un timp în tăcere care să-ţi permită un puternic sentiment de victorie, pace, linişte.
8. Priveşte aşteptarea cu inima plină de speranţă. Acesta poate fi de ajutor.
Acestea fiind spuse, vă propun o rugăciune fără nicio cerere, de bucurie!
Cuvine-se cu adevărat să te fericim Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită şi prea nevinovată şi Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce eşti mai cinstită decât heruvimii, şi mai mărită fără de asemănare decât serafimii care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut.pe tine cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu te mărim!"
Fragment de Alina Maria Albert (Neagu)
autorul revistei Normal despre Paranormal
autorul revistei Normal despre Paranormal
Multumim pentru toate postarile tale minunate si intelepte! Sa fi binecuvantata !
RăspundețiȘtergereMulțumesc langmina. Să fiți binecuvântați și voi, dragii mei vizitatori! Datorită vouă blogul meu este activ.
RăspundețiȘtergereVă îmbrățișez cu iubire și lumină, Daniela
Multumesc pentru aceste postari minunate,care mi-au ridicat de multe ori moralul.
RăspundețiȘtergere